CARME MAS TOUS

Vaig néixer a Palma al 1973, som la filla gran d'en Sebastià i na Carmen. La meva infància va transcórrer entre Ciutat, on anava a escola, i Valldemossa, el poble de mon pare, on passàvem els estius, festius i caps de setmana.

A Ciutat, el padrí Tomeu vivia amb nosaltres i participava en la nostra criança. Mon pare me va fer una pissarra per a l'habitació on jugava a fer classes a les "pepes". Al poble, les xerrades a la fresca o davant l’estufa amb els veïnats eren un dels meus moments preferits, m'encantava sentir les històries dels més grans. A més de ballar i anar en bici amunt i avall, m’agradava llegir llibres de misteri. Així, no va estranyar a ningú que escollís la carrera de Psicologia i que l’hagi combinada al llarg de la meva carrera professional amb la docència en diferents àmbits. Psicologia i Educació m’han acompanyat sempre com a part de la meva identitat. També he sentit des de que tenc memòria un gran interès per la gent gran, tant des del punt de vista humà com professional.

Valldemossa, estiu de 1981

Després de la carrera de Psicologia i d'una fase de pràctiques laborals, vaig fer el meu doctorat a la UIB (Universitat de les Illes Balears). Aquesta etapa me va permetre realitzar estades d’investigació a l’estranger i assistir a nombrosos congressos. Va ser l’època més viatgera de la meva vida, tanta sort que ma mare me regava les plantes! Vaig complir el meu somni de conèixer països de Sudamèrica com Uruguay o l'Argentina. 

II Congreso Iberoamericano de Psicogerontología
(Montevideo, 2007)

Aquells anys a la UIB me varen permetre treballar a la Universitat Oberta per a Majors (UOM), com a coordinadora acadèmica i com a docent en diferents tallers i cursos. L'energia dels grans s’encomanava! També vaig impartir docència als Estudis de Pedagogia i de Psicologia, tant a la UIB com a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya), tota una experiència d'aprenentatge juntament amb els meus alumnes més joves i no tan joves.

UOM 2008. "Tots atents a classe", fotografia de Toni Cabot Serra.

Com a molta gent de la meva quinta, la crisi econòmica del 2008 me va obligar a reinventar-me professionalment. Vaig posar en marxa el Gabinet PIE, Psicologia i Educació, on vaig tenir el privilegi d’acompanyar a molts adolescents en el seu procés de desenvolupament. Treballava també com a formadora en igualtat i en tallers per a gent gran de l'Ajuntament de Palma, mentres estudiava el Màster en Gerontologia i atenció a la dependència. Després d'uns anys molt intensos, va sorgir l'oportunitat de treballar com a orientadora interina en diferents centres educatius públics i en distints nivells educatius, feina que he desenvolupat durant 5 anys fins al 2020. Podeu conèixer més detalls del meu currículum aquí, aquí i aquí.


Amb la pandèmia i el temps de reflexió, ha arribat un nou gir a la meva vida laboral i començo un nou projecte de Teleconsulta de Psicologia i Gerontologia al Gabinet Gran amb molta il·lusió. Me trobo immersa en el món de les tecnologies i les xarxes socials, aprenent cada dia, i ampliant la meva formació com a psicòloga en la línia de les teràpies de tercera generació. També formo part de l'equip de professionals del COPIB (Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears) en els dispositius d’atenció psicològica telefònica posats en marxa des de l’inici de la crisi sanitària de la Covid-19. Al COPIB participo al Grup de treball de Psicologia online i societat digital i al Grup de treball sobre Psicologia de l'envelliment. He reprès la col·laboració com a consultora a la UOC i ho compagino amb la docència a un Centre Integrat de Formació Professional.

He creat aquest blog de divulgació per donar a conèixer els temes que més m’apassionen de la meva feina i que espero que vos resultin d’interès. Hi aniré publicant articles per compartir amb vosaltres i a les xarxes socials. Espero que vos animeu a comentar-los i a compartir inquietuds o suggeriments!

Vos convido a conèixer el Gabinet Gran fent clic a la imatge:

I a seguir la meva pàgina de facebook fent clic aquí!Ens veim a les xarxes!!


623 005 405

Xerram?


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BURNOUT DOCENT O LA SÍNDROME DEL PROFESSOR CREMAT

QUÈ ÉS LA PSICOGERONTOLOGIA?

LA PADRINA TÉ POR DEL WATSAP? COM AJUDAR LA GENT GRAN A UTILITZAR LA TECNOLOGIA.